Wachttijden

Er worden 2 wachttijden gehanteerd binnen de geestelijke gezondheidszorg:

Aanmeldingswachttijd

Het aantal weken tussen het moment dat een cliënt een eerste afspraak maakt bij een zorgaanbieder voor een intake gesprek tot het moment dat een cliënt hiervoor terecht kan. Bij ons geldt hiervoor dus het aantal weken tussen het moment dat wij van u de ingevulde vragenlijsten retour ontvangen hebben en het moment van de eerste afspraak.

Behandelingswachttijd

Het aantal weken tussen intake en de start van de behandeling. Bij ons betekent dit dat er in de tussenliggende periode een onderzoek gedaan is, een diagnose gesteld is en een adviesgesprek geweest is. In deze periode heeft u dus wel afspraken met ons en wordt ondertussen het onderzoek bij uw kind gestart.

Actuele wachttijd: februari 2024

 • Aanmeldingswachttijd**
  Vestiging Capelle aan den IJssel: 3-4 maanden
  Vestiging Woerden: 3-4 maanden
  Vestiging Pijnacker: 3-4 maanden maanden
 • Behandelingswachttijd psycholoog
  4 tot 5 weken
 • Behandelingswachttijd kinderarts*
  4-6 maanden

* Vanwege de lange wachttijd bij de kinderarts adviseren we voor farmacotherapie elders aan te melden.
** Helaas kunnen wij in 2024 niet automatisch cliënten aannemen uit de regio Midden-Holland (Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen en Zuidplas) dit in verband met het bereiken van het budgetplafond, dit betreft specialistische GGZ hulpvragen. Het is wel mogelijke kinderen aan te nemen die in de basis GGZ hulpvragen vallen of als u bereidt bent de SGGZ behandeling zelf te betalen. Neem dus altijd even contact met ons op voor meer informatie.